PYTANIE DO 205MI16

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
lukasss
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

PYTANIE DO 205MI16

Post autor: lukasss »

180KM Z WAŁKÓW OD ŚWIATKA I PODWÓJNYCH GAŹNIKÓW HMM NIE MOŻNA BYŁO WIWĘCEJ???? GDZIE ZAMIERZASZ SIE SCIGAĆ TYM AUTKIEM? JEŚLI TAKOWE PLANY MASZ?
ILE MOCY ZYSKAŁEŚ DZIĘKI GAŹNIKOM???
Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 XS

Post autor: 205MI16 »

Nie tylko wałki i podwójne gaźniki ale jeszcze głowica, która w tym silniku jest kopalnią mocy. Moc 180km to moc która według mądrych ludzi jest realną przy takich modyfikacjach i jeśli wyjdzie np. 190km to nie będę się wstydził i narzekał. Można więcej - właśnie nad tym pracuję na razie na papierze (turbo) ale nie wiem czy ma to sens przy przednim napędzie.

Mam zamiar trochę pojeździć w kjs-ach gdzie próby są rozgrywane na krótkich OSach. Wyścigi na 1/4 mili odpadają.

Ile mocy zyskałem dzięki gaźnikom - też chciałbym wiedzieć! Na pewno super dźwięk nieporównywalny z autem na wtrysku i spalanie 30% większe - resztę pokaże hamownia.
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

hm myślałem że można troche więcej wyciagnąć niż 180hm Baran miał tyle albo prawie tyle w 1.6 na gaźnikach 45 no i przy 8 zaworkach tylko,ale silnik robił mu Wozowicz a on sie zna na ustrojstwach z gaźnikami z tego co sie oriętuje.
Czekam na wieści z hamowni co ci powie. Pozdrawiam.
http://www.romanbaran.pl/index.php?p=samochod
Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony

lukasss pisze:ale silnik robił mu Wozowicz a on sie zna na ustrojstwach z gaźnikami z tego co sie oriętuje.
Finalnie jeśli zostanę przy wolnossącym to też wózek powędruje do B. Wozowicza - wiem że jest dobrym fachowcem :)
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

turbo ci nie potrzebne moim zdaniem.
Jeśli bedziesz dawał do Wozowicza to daj znać ile u niego taka impreza kosztuje też rozważąłem takie cosik żeby mu dać silnik do roboty ale narazie jestem bidny jak mysz koscielna, a nie mam pojęcia jakie to koszta. Za pobierzną regulacje gaźników wzioł odemnie 50 zł.
Awatar użytkownika
NMike
Uzalezniony

Post autor: NMike »

Na KJS :D Ciężko będzie takie coś utrzymać w cuglach :)
No ale jeśli będzie sie prowadzićok, to z taka nadwyżką mocy będziesz wygrywał wszystkie KJS-y :P
Peugeot 205 1,6 GTi :-)
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

hm nie zgadzam sie oczywiście ze nie wszystkie:) bo wystarczy że bedą wąskie kręte pruby i lipa :) bo to raz sie widziało jak fiacik 126 kręcił lepszy czas od subaru:) ,nom w każdym razie bedzie miał duże szanse bardzo częśto wygrywać , acz kolwiek nie zawsze.
invictus

Post autor: invictus »

nie widzialem, zeby 126 mial lepszy czas od subaru... to ze wygrywal, gdy brano pod uwage klase pojemnosciowa to inna historia :)
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

a jeżdzisz w kjs-ach??albo na kjs-y?? bardzo dużo zależy od ustawienia pruby wcale nie jest tak żę mocne auta mają taką przewage że słabsze szans nie amją na wąśkiej prubie mają i to bardzo dużę wiem z doświadczenia:)
nie bierz tego do siebie ale ktos kto nie widział to nie ma pojęcia jak można dobrze zrobionym maluszkiem prowadzonym przez odpowiedniego kierowce zapierda ać
invictus

Post autor: invictus »

to fakt , ale ja tylko mowie co widzialem/nie widzialem :)
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

także teraz bedziesz już wiedział lepiej:)
Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony

lukasss pisze:hm nie zgadzam sie oczywiście ze nie wszystkie:) bo wystarczy że bedą wąskie kręte pruby i lipa :) bo to raz sie widziało jak fiacik 126 kręcił lepszy czas od subaru:) ,nom w każdym razie bedzie miał duże szanse bardzo częśto wygrywać , acz kolwiek nie zawsze.
Napisałem że będę jeździł na kjsy w formie krótkich OESÓW. Dookoła słupków nie lubię jeździć i tu mogę się zgodzić że dostanę baty od dobrego kaszelka - ale nie do końca ponieważ: mam mocną szperę (60%) i hydauliczny rękaw co pozwala na perfekcyjny obrót w miejscu.
Subaru dostaje baty od 126 ponieważ nie jest stworzone do prób dookoła słupków i tyle.
Co do wygrywania wszystkich kjsów :oops: to jest wielu dużo lepszych szoferów ode mnie jeżdżących podobnymi wozami, i jeszcze szczęście ma duży wpływ na wynik w tym sporcie.
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

a dlaczego nie 1/4 mili?
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
lukasss
Junior

205MI16 dlaczego nie myslisz pojeździć w GSMP??
Awatar użytkownika
205MI16
Uzalezniony

Sebek pisze:a dlaczego nie 1/4 mili?
Nie chcę nikogo urażać ale 1/4 mili nie wymaga prawie żadnych umiejętności za wyjątkiem refleksu i mocnego auta=grubego portfela.

lukasss: GSMP wchodzi w grę tylko licencji jeszcze nie mam i nie wiem czy znajdę aż tyle czasu żeby ją zrobić.
Zablokowany