Co jest nie tak??

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
BubuPN

Co jest nie tak??

Post autor: BubuPN »

Mam radyjko JVC wyjęte z poprzedniego auta, przeżyło ono dosyć mocny wypadek, po którym kompakt nie działa jak trzeba. Jak wkładam płytkę obojętnie czy CD-R czy oryginał czy płytę czyszczącą to chwilę myśli i wyskakuje mi z tekstem, że CD ERROR. Co może być walnięte w tym radiu?? Bo szkoda mi go trochę i chciałbym je reanimować, zwłaszcza, że gra lepiej niż obecne.
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: adidj »

przy duzym wstrzasie moglo sie nasypac syfu na oczko lasera , jest brudne dlatego nie chce czytac plyty lub mechanizm mogl sie przesunac na takiej prowadnicy
peugeot 205 a zarazem audi B3
ariel

Post autor: ariel »

lub pod wpływem dużego wstrząsu podczas uruchomionego CD po prostu zawieszenie lasera lub laser uległ zniszczeniu...
BubuPN

no więc radyjko dałem w czwartek do reanimacji i zobaczymy co z tego będzie, ogólnie jeśli chodzi o laser to z tego co mi wiadomo to żeby zniszczyć sam laser musiałbym samochodem wylądować w jakimś tirze, no, ale po weekendzie bede wiedział co z tym jest i czy coś da się zrobić, znajomy, któremu to dałem coś tam mówił o prawdopodobnym lutowaniu itp.
BubuPN

no więc diagnoza jest następująca - rozkalibrowany laser, czekam teraz na to czy gość sobie z tym poradzi lub czy będę to musiał dać komuś innemu do zrobienia
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

laser mógł opaść tesz opaść w dół i jest za daleko od płyty i może nie czytać
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
BubuPN

a tego to nie wiem, bo gość to radio rozebrał, wyczyścił i sprawdził elektronikę no i co go boli, wiem tylko tyle ze jest rozkalibrowany laser, a czy coś opadło itp. to szczerze mówiąc nie mam pojęcia

@humvee: jeśli chodzi o opadnięcie lasera to nic takiego nie ma, po prostu laser nie znajduje boot track co jest oznaką rozkalibrowania się go, trza jakąś śrubką pomajtać czy cuś, zobaczymy co gość wyczaruje
BubuPN

no, radyjko wstalo, kumpel je oczyscil, przelutowal tasme od lasera, wykalibrowal go i sprawdzil cala elektronike :D
ariel

Post autor: ariel »

hehe... mówiłem że zawieszenie lasera padło pod wpływem uderzenia... ale gratulacje, że odzyskało sprawność... jak najdłuższego użytkowania życzę ... pozdro...
BubuPN

hehe tx, nareszcie mam dobry dzwięk w samochodzie, bo VDO harczalo na wyzszej glosnosci, do tego koles mi ten laser tak zrobil, ze pomimo iz nie mam w tym radiu antishocka to i tak na dziurach nic nie przerywa
WINKiel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6

Post autor: WINKiel »

bubu, jakiej ty sluchasz muzy? bo jak tak mi nadawales na zlocie to stwierdzilem, ze nie potrafie tego czegos sklasyfikowac ;P
madafaka

Post autor: madafaka »

WINKiel pisze:bubu, jakiej ty sluchasz muzy? bo jak tak mi nadawales na zlocie to stwierdzilem, ze nie potrafie tego czegos sklasyfikowac ;P
No co ty przecież z tym nie ma problemu!!! To jest muzyka poważna!! :D
BubuPN

very funny :evil:
madafaka

Post autor: madafaka »

:D :D :D a nie slyszałem o gatunku muzyki zwanym "very funny' :twisted: :twisted:
joke :D
BubuPN

:/
ODPOWIEDZ