Pomocy!! Spieprza mi płyn chłodniczy,ale nie z chłodnicy tylko gdzieś spod silnika. Potraficie mi pomóc?? Mieliście coś podobnego?? Moacie jakiś pomysł co to może być i jak to naprawić??
a że tak zapytam co to jest splanowanie głowicy?? Mówię cały czas o silniku 1.1. Jutro zaprowadzam na warsztat i nie wiem gdzie łapy wsadzić,bo szczęśliwym (lub nie) posiadaczem puga jestem dopiero od tygodnia...
no ale węże sprawdzałem,wyglądają ok. Jutro będę wiedział więcej,ale z wierzchu wszystko wygląda ładnie,dopiero gdzieś w okolicach rury wydechowej kapie.
nie strasz mnie!! Jeśli tak jest,to jutro raczej przez chwilę czy kilka godzin tego nie zrobię... a płyn z olejem się miesza czy nie,bo to co dzisiaj kapało ewidentnie było niebieskiechć oleju też tam trochę było,ale w innych strefach...
mi wywala przez korek od zbiorniczka wyrownawczego. nie trzyma cisnienia. pilnuj poziomu plynu, ja nie dopilnowalem (przepalila sie kontrolka) i robilem uszczelke...
poziom płynu nie może byc wporządku,skoro układ jest nieszczelny. szybko nie ucieka,ale wogóle tak,więc trzeba robić...
Dodano po 1 minutach:
Morelaz,jeśli to jest coś z tego to jeszcze piwo Ci postawie Dzięki za link.
Dodano po 12 minutach:
Morelaz,jeśli to jest coś z tego to jeszcze piwo Ci postawie Dzięki za link.
Dodano po 11 godzinach 50 minutach:
Zajefajnie... Własnie zostawiłem auto u mechanika... Wymiana pompy razem z rozrządem plus zimeringu(bo olej też trochę spiepszał)... Das tun zusammen zirka 700 złotych... Krew mnie zalewa!!!!!