Co to jest i do czego sluzy?...Pare fotek silnika...
Co to jest i do czego sluzy?...Pare fotek silnika...
Witam,jestem laikem w tej dziedzinie i do tego to moj pierwszy peugeot dlatego mam pare nietypowych pytan.Bede wdzieczny za pomoc.
- Załączniki
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Re: Co to jest i do czego sluzy?...Pare fotek silnika...
Co do ostatniej fotki - dopalanie spalin i ja to w Greenie mam ;] Symbol znaczy tyle co nic.
Druga fotka - ten plastik "podaje" powietrze do gaznika tak w skrocie. Nie powinno byc tam nieszczelnosci i tyle ;]
Pierwsza fota - zdezelowana rura moze byc, dziura tez nie robi wielkiej roznicy. Rura doprowadza cieple powietrze zanim sie samochod nagrzeje.
Druga fotka - ten plastik "podaje" powietrze do gaznika tak w skrocie. Nie powinno byc tam nieszczelnosci i tyle ;]
Pierwsza fota - zdezelowana rura moze byc, dziura tez nie robi wielkiej roznicy. Rura doprowadza cieple powietrze zanim sie samochod nagrzeje.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Maro zalatw sobie ksiazke, Etzolda "Sam naprawiam p205" tam znajdziesz takie rzeczy
Kurcze,to ciekawe czy to co mi sie dzieje moze byc spowodowane tym ze ten plastik jest luzy i nieszczelny.Bo jak jade i wcisne szybko pedal gazu to mi sie na chwile auto przydusi,tak samo jak ruszam.Juz chcialem jechac z gaznikiem do regulacji.
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
boze podokręcaj wszytko i bedziesz miał odpiwiedz. 205tka to nie wysokiej klasy komputer który mozna p[opsuc byle czym/.
- RaveMan
- Junior
- Posiadany PUG: Sacre Numero 1.4, 1995
- Numer Gadu-gadu: 4047375
- Kontakt:
stary nic się nie przejmuj na zdjęciu pierwszym - rura może być zdezelowana a może jej nie być wogole, ta dziura to tam powinna być śruba mocująca tą obudowę do kolektora wydechowego, fota druga dokręc opaski i gra na trzeciej faktycznie dopalanie spalin, u kogoś w XSie to widziałem:P
Peugeot 205 1,4 kat. Sacre Numero
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Napewno to jest przyczyna - samochod nie dosc ze dostaje od cholery "lewego powietrza" to jeszcze sporo elementow bierze z tego "plastiku" podcisnienia, wiec chodzi jak chce ;] A co do tej ksiazki co para podal, to jest ona na stronie.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

Problem w tym ze dokrecam te obejmy metalowe na hama juz do konca a to i tak jest luzne.Tak jak by srednica tego otworu na ktory nakladam ten "plastik" byla za mala.Albo moze ten plasik pod wplywem czasu sie rozlazl i bedzie trzeba wymienic.W kazdym badz razie te metalowe obejmy sa dobre i dzialaja ale nawet jak dokrece juz na maxa to i tak nie trzyma.
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
no to trza mniejsze obejmy zamontowac...